Story

VÅR STORY


” Mr Bo & The Voodooers serverar en förtrollande mix av musik, ingredienserna har hämtats från det välfyllda skafferi där burkar fyllda med blues, R&B, Gospel och soul samsas på hyllorna."

 

Det var en gång .....

.... för lite drygt 20 år sedan .... Mr Bo (Carlsson) och Lars (Mellqvist) gjorde planer för framtiden. Det var dags för ett nytt band - efter många, långa mil och mängder med spelningar med deras förra.

Det var då Mr Bo & The Voodooers skapades. Trummisen Roger Mörck och organisten Bo Hansson värvades och spelningar bokades. Bandet skapade sig i princip omgående en egen profil med sin soulindränkta och bluesiga stil. Sedan dess har man spelat i alla möjliga sammanhang på många av de bästa scenerna. Det har varit stora festivaler, klubbar, radioinspeningar och albumsläpp.


Mr Bo & The Voodooers

Mr Bo, sång och gitarrer

Bo Hansson, hammond

Lars Mellqvist, bas

Roger Mörck, trummor

Mr Bo är en av landets verkliga bluesprofiler och har fått Jan Rosenqvists minnespris, som delas ut av Swedish Blues association, samt de prestigefyllda priserna vid bluesfestivalerna i Mönsterås och Åmål.


Bo Hansson på hammondorgel är en verklig speleman som alltid får publiken med sig. Han har spelat i stort sett alla typer av musikaliska sammanhang sedan 70-talet, med TV-jobb och skivinspelningar. Han har fått motta Åmåls bluesfest Blues Award.


På bas har vi Lars Mellqvist. En rese inom svensk blues. Har fått Åmåls bluesfest Award och spelat med ett stort antal svenska och internationella artister. Har spelat med Mr Bo sedan 1980-talet. Har tilldelats Åmåls bluesfest Blues Award.


Roger Mörck på trummor har ett fullproppat CV och är efterfrågad för sitt säkra och drivande trumspel.FOLLOW US